marți, 18 iunie 2013

La plimbare pe "canalici"

"Pui, închide ochii şi închipuie-ţi că eşti cu barca pe canalici J. Şi miroase a stuf, baltă şi nuferi. Şi cântă cucul!"

Acum vreo trei duminici, înzestraţi cu barcă nou-nouţă, am dat la vâsle pe nişte canalici care se plimbă prin câmpia de lângă Codrii Vlăsiei şi se varsă în lacul Snagov, acela cu vile multe şi probleme de mediu. Problemele de mediu se observau cu ochiul liber chiar şi în condiţiile în care e destul de greu să ajungi în aceste zone, mai depărtate de cărările bătute de om, dar băştinaşii, ambiţioşi şi posesivi din fire, au pătruns, lăsând şi urme (majoritatea de plastic, sub formă de pet-uri) şi plecând cu suveniruri numai bune de vândut la colţ de stradă în Bucureşti (nuferii, protejaţi de lege!). Dar să inghiţim în sec şi să ne ocupăm de lucrurile frumoase :) 

Linişte, miros de baltă (fin, nu supărător), stuf, nuferi, broaşte care se holbează la noi, iar pe uscat cucul cântă de răsună toată câmpia. O mamă-lişiţă şi-a flancat puii în stufăriş şi când trecem nu se vede-nu se aude nimic, aştia sunt buni de antrenamente cu armata.Golful cu nuferi
Ieşire spre Snagov
Lacul Snagov

Detaliu..
Perfecţiune (nu l-am cules, doar l-am pozat)
Întoarcerea la "debarcader" 
Drumul spre casă şi cerul imens al câmpiei, de neegalat

4 comentarii:

  1. draga mea, faci niste poze superbe, dar nu am putut citi textul, fontul e foarte subtire, nu stiu de ce. cand ai scris data nu ti-a sunat nici un bell? :)

    RăspundețiȘtergere
  2. La multi ani, Corinutza!! :) Sa fi sanatoasa si sa ai parte numai de impliniri!

    RăspundețiȘtergere
  3. Magdutza, si la tine la Braila sunt atatea locuri frumoase... :) Mi-as dori sa primesc de la tine niste fotografii, mai ales ca tu stii sa faci :)

    RăspundețiȘtergere