joi, 3 iulie 2014

Pelerinaj la mănăstirile din Prahova (III)

Ultimele două mănăstiri de pe traseu - Suzana și Cheia - sunt foarte aproape una de alta, sunt practic mănăstiri muntenești, aflate într-o depresiune de la poalele munților Ciucaș. Drumul pe care mergem este cel care duce la Brașov, iar pe dreapta și pe stânga sunt corturi și rulote ale turiștilor ”adevărați” - adică a celor care iubesc natura, spun asta pentru că m-a impresionat foarte plăcut liniștea și curățenia pajiștilor din jurul lor, pur și simplu se încadrau frumos în peisaj, iar steagul României l-am văzut fluturând în mai multe locuri J  
Intrarea la mănăstirea Suzana, înconjurată de un zid de piatră
Detalii care îmi plac mie - dantelă verde de lemn 
 
 Yin&Yang la Cheia
Mănăstirea Cheia
Masivul Ciucaș se vede în partea stângă a zidurilor
 
La intrarea în biserică, treapta de piatră este tocită foarte mult de pașii tuturor celor care i-au trecut pragul de-a lungul timpului! 
Altarul bisericii era împodobit cu mult albastru, un albastru frumos, parcă era fluorescent, iar înăuntru era luminat cu aceeași culoare, ceea ce amplifica efectul!
Curtea interioară
 
Îmi plac caii. Cel alb a văzut că mă tot învârt pe lângă el încercând să-l fotografiez și a început să se rupă-n figuri - si-a răsfirat coada, se tot înfoia, profesionist, ce mai, a ieșit bine în poză. 
De aici am plecat. 
La umbra copacilor din curtea mănăstirii Ghighiu, am ales ce vizităm, traseul fiind foarte ușor de făcut cu ajutorul site-ului http://www.crestinortodox.ro/manastiri/ 

























Un comentariu:

  1. Foarte misto. La Cheia am stat si eu o saptamana, am vizitat si Suzana.

    RăspundețiȘtergere