marți, 29 ianuarie 2013

AZUGA - staţiunea favorită de schi


Eu când spun schi, spun Azuga. Asta e, fiecare cu gusturile lui, dar eu când mă aflu pe pârtia Sorica, de obicei sâmbăta de dimineaţă, când majoritatea "turiştilor" nu s-au trezit, mă simt în al 9-lea cer ! Pârtia Sorica este cea mai bună pârtie din România, cu o lungime de 2100 m - cel puţin aşa se spune, iar eu subscriu. Dificultatea este medie, pentru mine este suficient de abruptă ca să mă dau cu viteză când am chef (binenţeles că nu am vreo tehnică specială de schi, nu mă dau ca Alberto Tomba, dar iubesc senzaţia pe care ţi-o dă schiatul !)

Până acum, în fiecare an, am pozat Azuga şi munţii din jur, în fel şi chip, pe toate tipurile de iarnă - viscol, ninsoare liniştită, soare, ger, umbre de nori !
Pârtia Sorica, sâmbăta trecută, când a nins cu fulgi mici aproape toată ziua
Sus, cu telegondola
Dinspre pârtia Cazacu, vedere spre Azuga 
Cabana Schiorilor 

Am pornit spre pârtie - pe munte, vremea e schimbătoare, soare sau ceaţă, nu poţi ştii cum nimereşti

sau
Free riding :) în plin soare

Soareeeee ! Superb e muntele !


Cele 3 piramide

Şi pe viscol... Când nu vezi nimic şi ţii ochii mijiţi
De la lojă, câteodată cu un pahar de vin fiert în mână - Azuga, sâmbăta trecută, cu ninsoare blândă (am surprins 2 spectatori-schiori)  Şi la plecare, neapărat pe la păstrăvărie :), unde am admirat mulţimile de brazi
Dânsul se tolănise pe piciorul meu, fără să zică nici pâs, aşteptând să fie mângâiat (am simţit din senin o greutate pe picior)
La plimbare, prin pădure


Un comentariu: