luni, 9 noiembrie 2015

Cosas de ..hermano

Tanzania 

Dacă tot a zburat fratello către marea iubire a vieții lui, Africa - una dintre ele, că a doua este (God forbid!) Coreea de Nord - să facem și noi o incursiune în imagini prin Tanzania, țară aflată în sud-estul Africii, în care au avut loc recent alegerile generale.

Puțină geografie: este cunoscută pentru arealele sălbatice foarte extinse, deține Parcul Național Serengeti, considerat un Mecca al safari-ului (în care trăiesc elefanți, lei, leoparzi, bivoli sălbatici și rinoceri) și Parcul Național Kilimanjaro unde se înalță cel mai înalt munte al Africii! Capitala țării este Dodoma, iar fosta capitală Dar es Salaam. Deci, se pare că are atuuri ca destinație turistică, fiind totodată specific africană - cu oameni săraci şi simpli, având totuşi marele noroc (paradoxal) de a-şi păstra puritatea sufletului neatinsă de "beneficiile" industrializării şi ale dezvoltării tehnologiei. Fotografiile alese de mine nu sunt însă neapărat din zona turistică, ci reflectă modul în care trăiesc oamenii acolo.. 

Vedere generale.. Cerul Africii, inconfundabil în orice fotografie (click pe orice fotografie pentru a le vizualiza mai mari)

Dar es Salaam - pe malul Oceanului Indian
Foarte pitoresc, nisipul alb contrastează cu bleumarinul apei și se observă claritatea peisajului, neîntinată de poluarea industrializării
 

Tot vedere panoramică
 
Let the elections begin!
 

Back to school
 
 
Drumuri..
 
 
! Interesantă fotografie
  
La aeroport - Big Brother

3 comentarii:

 1. Ca fapt fapt divers, Dodoma este capitala politica, sediul Parlamentului tanzanian iar Dar es Salam aka "Dar" reprezinta centrul economic al tarii :-)

  RăspundețiȘtergere
 2. La ultima foto, de las personas durmiendo debajo de una costosa obra de arte, me parece impactante, y muestra de la injusticia.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Puede ser.. Es en el aeropuerto... La gente acostumbra dormir donde sea esperando el avion..

   Ștergere