luni, 14 mai 2012

Spanac cu ou si gorgonzola la cuptor


Zilele trecute am mancat ceva super! Mi-a si reusit. Sunt convinsa ca o exista reteta, dar eu sigur am inventat-o pe loc J. Vazusem intr-o revista 'tagliatelli cu spanac si gorgonzola', dar am uitat sa cumpar tagliatelli, asa ca am inventat pe loc: spanac cu ou si cu gorgonzola la cuptor!  

Scosesem deja spanacul de la congelator (pus de mine proaspat de la piata, oparit putin), asa ca nu am facut decat sa-l tai (nu spun ca l-am tocat, pentru ca eu nu-l maruntesc). Intr-o forma mica de ceramica am pus ulei de masline, usturoi si ceapa verde, am pus spanacul taiat si am amestecat. Apoi am adaugat niste gorgonzola maruntita si un ou ochi deasupra – si am pus forma la cuptor!

Pentru ca imi place la nebunie painea prajita cu usturoi, am facut un fel de maioneza de usturoi, cam asa: usturoi, ulei de masline, sare, zeama de lamaie si mustar a l’ancienne marca Delhaize. Ador acest mustar, are bobite si l-as manca si gol, dar de fapt il tin degeaba in frigider, asa ca prefer sa-l folosesc cand fac mujdei.

Am luat de la piata o paine taraneasca superba, am tait felii si le-am uns cu mujdeiul si apoi le-am bagat la cuptor.

Cand sunt gata, le puteti servi acompaniate cu ce va place – salata, vin rosu etc. Eu le-am savurat asa J, doar cu o visinata foarte buna de la tata, ca nu aveam altceva.


Yummy!

Un comentariu: