vineri, 12 octombrie 2012

El e Gugu, zis Ciorix . Sau invers

De cand era un pustan s-a aciuat la pervazul de la bucatarie, motiv pentru care a si fost poreclit "pazitorul pervazului". Si nu numai din cauza asta, ci pentru ca baiatul actiona ca un veritabil golan de cartier, in sensul ca toate firimiturile de paine si pervazul aferent erau ale lui! Si orice semen era alungat nu numai de pe pervaz, dar se ducea dupa el si in teiul vecin, ca sa fie sigur ca s-a facut inteles. Scotea niste sunete razboinice de ziceai ca e indian si se infoia mai ceva ca un cocos. Plus ca, smecher, se prinsese ca am o slabiciune pentru el si profita sa se laude cu asta, adica vezi Doamne, ea e gagica mea si nu puteti sa va atingeti de mine ca va bate.
Gugu acum cred ca s-a maturizat si, in sfarsit, i-a venit si lui mintea la cap si si-a gasit o frumoasa cu care sa-si faca cuib. In alta parte, nu la mine, pentru ca "garsoniera" de la mine e ocupata de o pereche mai in varsta, care nu s-a lasat impresionata de apucaturile lui si probabil ca l-au cam pus la punct :), ca de o saptamana nu l-am mai vazut pe la mine si acum pot si ceilalti gugustiuci sa manance linistiti. NB: "garsoniera" este gura de aerisire de la bucatarie, care serveste drept adapost pentru facut si crescut pui! Din acea garsoniera, cand gugustiuceste cineva, se aude cu ecou in bucatarie, de te si sperii..
Dar am avut o vara minunata cu Gugu! Si acesta este motivul pentru care ii dedic o postare, ca sa-mi ramana ca amintire - felul in care nu puteam sa fac ceva in bucatarie fara sa fiu urmarita de ochiul lui curios, cum il certam de fiecare data cand venea o gugustiuca frumoasa si finuta sa manance si ea, iar el ca prostul o alunga, de parca era vultur. Ca sa nu mai vorbim ca in poze arata frumos, dar in realitate semana cu pinguinul punkist din Happy Feet, era spicat cu fulgi albi razleti, coada cu pene lipsa (cred ca deraia in zbor) si in cap avea 2 creste laterale!

Un comentariu: